Ciltteki kaşıntı neden kaynaklanır?

Can sıkıcı cilt problemlerinde biri de kaşıntıdır. Ciltte yaşanan kaşıntı bireyin yaşam kalitesini olumsuz etkiler, artan kaşıntı kişinin gündelik yaşantısına odaklanamamasına dahi sebep olabilir. Kaşıntının birçok sebebi bulunabilir.

KAŞINTI PROBLEMLERİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Ciltte kaşıntı bölgesel olabildiği gibi tüm vücudun kaşınması da mümkündür. Kızarıklık, belirgin noktalar, kuru-çatlak cilt, deride tabakalı görünüm yaşanmaktadır. Kaşıntı zaman zaman şu problemlere neden olabilmektedir; cilt kaşınmaya yoğun bir istek duyar, birey denese de bu isteğe karşı koyamaz ve cildi kaşımaya başlar. Kaşımak kaşıntıyı gidermez aksine kaşıntı hissinin daha da artmasına neden olabilir ve bu ziniciri kırmak kolay olmaz. Sürekli kaşıntı problemi kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkilemekle kalmaz cilde zarar verebilir. Cilt kaşınmaktan tahriş olabilir ve enfeksiyon kapabilir. Aşırı kaşıntı sonucunda ciltte yaralarda olabilir ve bu yaralar iz bırakabilir. Sık sık seyahat eden bireylerde de kaşıntı problemi sık sık gözlemlenmektedir. Seyahatlerden önce gerekli sağlık önlemlerini almak mümkünse potansiyel risklere karşı aşı yaptırmak yararlı olacaktır.
 

KAŞINTIYA NEDEN OLAN FAKTÖRLER

Kuru cilt kaşıntıya sebebiyet verebilir. Kaşınan bölgede kızarıklık, çeşitli değişiklikler yaşanabilir. Kuru cilt çevresel faktörlerden de kaynaklanabilir. Sıcak veya soğuk hava, düşük nem, ısıtıcıların uzun süre kullanımı, çok sık duş almak ciltte kuruluğun nedenlerindendir.

Birçok cilt sorunu da kaşıntıya neden olabilmektedir. Dermatit, rosesa, uyuz, bitler kaşıntının sebebi olabilir. Bu şekildeki kaşıntılar genellikle belirli bölgelerde kızarıklık, tahriş problemleri ile gözlemlenir.

İç hastalıklar; böbrek ve karaciğer hastalıkları, anemi, tiroit problemleri, kanser, lösemi gibi hastalıklar da kaşıntıya neden olabilir. Bu hastalıklardan kaynaklı kaşıntılar çoğunlukla bölgesel olmaz, tüm vücut etkilenir.  Cilt dışardan normal gözükse de sık sık kaşınabilir.

Yün, kimyasal maddeler, sabunlar kaşıntıya neden olabilir. Alerji olunan bir ürünün kullanılması ciltte kaşıntıya neden olabileceği gibi alerjiye sahip olan bir besinin tüketilmesi de ciltte kaşıntının nedeni olabilir.

Kullanılan ilaçların da kaşıntıya neden olabilmektedir.  Antibiyotikler, mantar karşıtı ilaçlar ciltte kaşıntıya sebebiyet verebilir.

Kadınlarda hamilelik döneminde kaşıntı problemi yaşanabilmektedir. Çoğunlukla göğüslerde ve kollarda kaşıntı yaşanır.  Dermatit gibi kaşıntıya neden olan cilt problemleri hamilelik döneminde daha kötüye gidebilir.

Sebi Pharma ile Sağlıklı Kalın!

E-BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN

E-bültenimize kayıt olarak yeniliklerden ve kampanyalardan haberdar olun
  • Merhaba, ben Sebi Pharma Kurucusu Şebnem Özen. Kendi cilt problemlerimi iyileştirmek için yaptığım bu buluşlu formülleri, sizlerle paylaşmaktan çok mutluyum. Siz de cildinizdeki kusurları örtmekten yorulduysanız ve kalıcı olarak tedavi etmek istiyorsanız bize katılın.

  • Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.