Araştırmalar başarılı kadın girişimcilerin; girişimlerinin ikinci veya üçüncü işleri olduğunu göstermektedir. Mesleki memnuniyetsizlik, başkası için çalışmak istememe, kendi işinin patronu olmak gibi unsurlar girişimciliği teşvik etmektedir. Kendi işini kuran birçok girişimci eskiye oranla daha mutlu olduğunu ifade etmektedir. Kadın girişimcilerin önemli bir kısmı çalışanlarına eğitim ve mesleki gelişim anlamında daha fazla olanak tanımaktadır. Geniş bir perspektiften bakıldığında dünyadaki girişimcilerin üçte birini kadınlar oluşturmaktadır. Kısa bir süre önce yapılan uluslararası araştırma orta gelirli ülkelerdeki kadınların yüksek gelir düzeyine sahip kadınlara oranla daha erken yaşta girişimcilikle ilgili çalışmalara başladığını göstermektedir. Bunda ekonomik kaygıların, aileye destek olma isteğinin önemli olduğu düşünülmektedir. Bununla birlikte gelir düzeyi yüksek ülkelerdeki kadın girişimcilerin başarı oranı daha yüksektir. Bunda olanakların, ailenin sağladığı maddi imkanların etkisinin olduğu düşünülmektedir. Yüksek eğitim düzeyine sahip kadın girişimciler bilgilerini işlerini daha ileriye taşımada kullanmaktadır. Yapılan son çalışmalar kadın girişimcilerin yoğunlukla dernekler kurduğunu göstermektedir. Bu dernekler sayesinde bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılabilmektedir. Birçok iş kadını işine olan sevgisi nedeniyle girişimci olmaktadır. Çok sayıda kadın girişimci risk alma konusunda erkeklere oranla çok daha cesur davranmaktadır. Kendi işini kurmannın motive edici bir diğer tarafı da işlerin tüm kontrolüne sahip olunabilmesidir. Kadın girişimciliğinin artması ülke ekonomisine de çok ciddi katkılar sağlamaktadır. Kadın girişimciler bunun bilinciyle hareket etmekte, ülke ekonomisine katkı sağlamaktan memnuniyet duymaktadır. Kadın girişimcilerin çevresindeki bireyler sık sık iş, hayat dengesi konusunda endişe duymaktadır. Uzun, yorucu çalışma saatlerinin kişinin yaşantısını olumsuz etkileyeceği düşünülmektedir. Çoğunlukla bu kaygılar karşılıksız çıkmaktadır. Başarılı birçok kadın girişimci birçok işi bir arada yürütme, iş hayat dengesini başarışı şekilde kurma yeteneğine sahiptir. Bunda hedef odaklı olmanın önemi büyüktür. Günümüzdeki ticaret dünyasında kadın girişimcilerin etkisi hızla artmaktadır. Birçok kadın girişimci 40-60 yaşları arasındadır. Kadın girişimcilerin öncelikli hedefi maddi kazanç değil kişisel memnuniyet ve bulundukları topluma katkı sağlamaktır. Yüksek eğitim düzeyine sahip kadın girişimciler bir araya gelerek bilgi ve tecrübelerini paylaşmaktadır. Kadın girişimciliğin yaygınlaşması, sağlanan olanaklar, kadın girişimcilerin birbirine sağladıkları destekler, bilgi teknolojisinin gelişimi gibi unsurlar da kadın girişimciliğinin çok daha iyi yerlere geleceğinin göstergesidir.
Sebi Pharma Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk mucit sayın Şebnem Özen, geçtiğimiz yıl Garanti Bankası’nın düzenlediği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda Türkiye’nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcileri’nden olmuştu.
Merhaba, ben Sebi Pharma Kurucusu Şebnem Özen. Kendi cilt problemlerimi iyileştirmek için yaptığım bu buluşlu formülleri, sizlerle paylaşmaktan çok mutluyum. Siz de cildinizdeki kusurları örtmekten yorulduysanız ve kalıcı olarak tedavi etmek istiyorsanız bize katılın.
PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.