Riskli görünmese de evde yaşanan kazalar birçok probleme neden olabilmektedir. Gereğinden fazla eşya kullanımı, ergonomiyi düşünmemek, iç mimarinin kötü hazırlanmış olması bu sorunların kaynağını oluşturmaktadır. Özellikle evde küçük yaşta çocuk, yaşlı bireyler bulunuyorsa gösterilmesi gereken özen artmaktadır.
Yangın tehlikesi birden ortaya çıkabilmekte hızla yayılmakta ve kişilerin yaşamlarını tehlikeye atmaktadır. Birçok nedenden dolayı bu tehlike oluşabilmektedir. Tüm ısıtıcıların kullanılmadığı zaman kapalı olduğundan emin olunmalıdır. Özellikle taşınabilir ısıtıcılar korunaklı bir yerde olmalı, mobilya ve perdelerden uzak tutulmalıdır. Birçok yangın mutfakta başlamaktadır. Özellikle yağlar buna kaynaklık etmektedir. Evde çocuk varsa kibritler, çakmaklar çocukların erişebileceği yerden uzakta konumlandırılmalıdır. Hemen her tavana duman dedektörü konulmalıdır. Herhangi sorun yaşandığında kaçış rotası belirlenmelidir. Evdeki elektrik tesisatı her beş yılda bir alanında uzman kimselere kontrol edilmelidir. Eski bir ev satın alınıyorsa bu işlem hemen yaptırılmalıdır. Elektrikli battaniyeler düzenli olarak kontrol edilmelidir. Isıtma kaynaklı sorunlar da tehlike sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir. Özellikle zehirlenme vakalarıyla sıkça karşılaşılabilmektedir, hava akımını sağlayan alanlar kontrol edilmelidir. Karbon monoksit zehirlenmesinin uyuşukluk, grip gibi semptomlarına karşı dikkatli olunmalıdır. Evde kullanılan ilaçlar ve kimyasallar uygun ve kilitli bir dolapta tutulmalıdır. İlaçlar orijinal kutusunda etiketli şekilde tutulmalıdır. Başkalarının ilaçları kullanılmamalı ve başkalarına ilaç önerilmemelidir. Temizlik malzemelerini çocukların erişemeyeceği yerlerde bulundurmak gereklidir. Bahçede, garajda, çalışma alanlarında kullanılan kimyasalların saklanmasında oldukça dikkatli olmak gereklidir. Kozmetikler, parfümler de çocukların ulaşabileceği yerde bulundurulmalıdır. Ev işleri konusunda gerçekçi olunmalıdır. Teknik bir problemin çözülmesi için alanında uzman kişileri çağırmak çok daha sağlıklı olacaktır. Herhangi iş yaparken planlı ve düzenli olunmalıdır. Kazalar sıklıkla karmaşıklıktan kaynaklanmaktadır. Elektrikli bir cihaz tamir edilecekse durdurulmalı ve elektrik bağlantısı kesilmelidir. Ev işleriyle ilgilenirken çocuklar, evcil hayvanlar uzakta tutulmalıdır. Mangal yapılırken ağaçlardan, binalardan uzakta olunmalıdır. Kullanılan bazı baharatlar zehirleyici olabilmektedir, mutlaka bilgi dahilinde gıdalar tercih edilmelidir. Tüm ürünler orijinal kutusunda saklanmalıdır. Yaralanmalara sıkça sebep olan kalıcı hasarlar dahi oluşturabilen bir unsur da düşmelerdir. Bebekler pürüzlü, yokuş yüzeylerde yalnız başına bırakılmamalıdır, böyle zeminlerde düşebilirler ve yuvarlanabilirler. Masaların kenarlarına herhangi aksesuar konulmamalıdır bunlar kolayca düşebilmektedir. Merdivenler, pencereler için koruyucu önlemler alınmalıdır. Sandalye gibi tırmanmada kullanılabilecek objeler pencerelerden ve balkonlardan uzakta tutulmalıdır. Yerde hiçbir eşya bırakılmamasına dikkat edilmelidir. Bebekler, yetişkin bireyler dengesini kaybedip düşebilmektedir.
Dünya patentli “Hücre Yenileyici Bileşen” içeren Sebi İxir Su Acil Bakım Spreyi bebeklerin, yaşlıların ailedeki hemen herkesin dört mevsim kullanabileceği yapıdadır. Sprey formatıyla kolay kullanım sağlayan ürün saçlı deride, bebeklerdeki pişiklerde, konaklarda ve tüm cilt problemlerinde kullanılabilmektedir. Cilde bakım yapan, besleyen ve güçlendiren sprey paraben, alkol, silikon, vazelin içermemektedir. Üründe
Sebi İxir Acil Bakım Kremi’nin cilde bakım yapan ve besleyen özellikleri Sebi Su’yun kullanım kolaylığıyla birleştirilmiştir.
15.02.2022