Yaşlanmayla ilgili doğru bilinen yanlışlar

Yaşlanmaya birlikte ciltte ve sağlıkta değişimler başlamaktadır. Birçok birey henüz ileriki yaşlara gelmeden bu yaşlara geldiğinde davranışlarının ve düşüncelerinin nasıl olacağı konusunda tahminlerde bulunur. Bu tahminlerin birçoğu ise tutmaz.

ZARARLI ALIŞKANLIKLARI BIRAKMAK İÇİN GEÇTİR

Özellikle sigara alışkanlığı için yaş ilerledikçe, bırakmanın artık yarar sağlamayacağı düşünülmektedir. Oysa yaştan bağımsız olarak sigarayı bırakmak her zaman faydalı olacaktır. Yaşamda yapılacak olumlu değişiklikler yaş kaç olursa olsun gerçekleştirilmeye çalışılmalıdır. Bu durum egzersiz için de geçerlidir. Gençliğinde hiç spor yapmamış yaşlı bireyler egzersize başladıklarında bunun yararını mutlaka görecektir.

DAHA MUTSUZ OLUNACAKTIR

Gerçekte, birçok insan için hayatının en mutlu dönemler 40’lı yaşlarıdır. İnsanlar 50’li yaşlardan sonra kendilerini daha memnun hissettmektedir. Yapılan bir araştırma insanların en mutlu olduğu zamanın emeklilik dönemi olduğunu ortaya çıkarmış.

KEMİKLERDE OLUŞACAK PROBLEMLER KAÇINILMAZDIR


İleri yaşlardaki bireyler için en büyük sağlık risklerinde biri de osteoporozdur. Birçok yaşlı birey bu problemi hiç yaşamamaktadır.

YALNIZLIK YAŞANACAKTIR

Evdeki tüm bireylerin yuvadan ayrılıp kendi yaşantılarını kurmasının ebeveynlerin kendilerini yalnız hissetmesine neden olacağını düşünmektedir. Oysa bu durumum ebeveynlerin birbirine daha çok zaman ayırabilmesine ve anlamasına olanak tanımakta evliliklerine katkıda bulunmaktadır. Birçok ebeveyn bu dönemde sakinliğin tadını çıkarabilmektedir.

DAHA AZ SOSYAL OLUNACAKTIR

Sosyal izolasyon birçok yaşlı bireyi tehdit eden önemli bir unsurdur. Bununla birlikte birey yaşlandıkça sosyal zekası da buna oranla artmaktadır. Yaşlı bireyler özellikle tecrübeli sayesinde birbirleri ile daha iyi iletişim kurabiliyor, karşı tarafı kırmadan tartışabiliyor, görüş alışverişi yapabiliyor. Sosyalleşmek; ağrıları ve stresi azaltan yaşlı bireyler için son derece faydalı bir unsur.

YAŞLILIK DÖNEMİNDE HİÇBİR ŞEY DEĞİŞTİRİLEMEZ

Yapılan bir araştırma iyi bir yaşlılık dönemi geçirebilmek için birçok unsurun bireyin kontrolü altında olduğunu göstermektedir. Alkol/sigara kullanmamak, evliliğin stabil olması, egzersiz, vücut kitle indexi, başa çıkma mekanizmaları, eğitim gibi önemli unsurlar bireyin elinde olan, değiştirebileceği unsurlardır. Bunlara dikkat ederek iyi bir yaşlılık dönemi geçirmek mümkündür.

YAŞLI HİSSEDİLECEKTİR

Oysa bunun tam tersi geçerlidir. İnsanlar yaşlandıkça kendilerini daha genç hissetmeye başlamaktadır. 50 yaş üstü bireylerle yapılan bir araştırmada, katılımcıların yarısı gerçek yaşlarından 10-19 yaş daha genç hissettiklerini belirtmiş.

06.01.2022

E-BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN

E-bültenimize kayıt olarak yeniliklerden ve kampanyalardan haberdar olun
  • Merhaba, ben Sebi Pharma Kurucusu Şebnem Özen. Kendi cilt problemlerimi iyileştirmek için yaptığım bu buluşlu formülleri, sizlerle paylaşmaktan çok mutluyum. Siz de cildinizdeki kusurları örtmekten yorulduysanız ve kalıcı olarak tedavi etmek istiyorsanız bize katılın.

  • Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.